Massage Salon Relax Castle

 Infraroodwarmte therapie

Infrarood en warmte doen wonderen voor je spieren, huid én gemoedstoestand. Het werkt ontspannend en pijn verlichtend en een behandeling met infrarood is bovenal een effectieve manier om je lichaam en geest even een echte opkikker te geven.

Ik ben geen medisch specialist of wetenschapper. De kennis en ervaring die ik heb over de inzet van de infraroodlamp is de studie over de effecten van het gebruik van de lamp bij spier- en gewrichtsproblemen, ontspanning en verlichting bij infecties. Ik zal dan ook niet claimen dat het gebruik van een infraroodlamp ziekten- of kwalen kan genezen. Wel kan het bijdragen tot vermindering van klachten.

Een betere huid: Door de toepassing van infraroodlicht / warmte kan de huid mooier worden, minder rimpels, meer elasticiteit, een betere huidstructuur en minder ontsteking. Dit komt door de aanmaak van collageen wat een soort fundering is voor een soepele strakke huid. Ook de doorbloeding wordt beter waardoor de huid beter gevoed wordt en beter kan vernieuwen en herstellen. Infraroodlicht zorgt ook voor gezondere cellen waardoor de huid en het onderliggende weefsel gezonder is en oogt. 

Spierherstel: Omdat infraroodwarmte voor een betere doorbloeding zorgt wat uiteraard ten goede komt van spierherstel omdat afvalstoffen sneller worden afgevoerd. 

Ontstekingen: Infrarood warmte en licht therapie vermindert ontstekingen. infrarood komt dieper het lichaam in waardoor ook dieper liggende ontstekingen zoals gewrichtsontsteking kan worden behandeld. Deze lichttherapie is dus niet alleen goed bij huidinfecties maar ook bij het verlichten van bijvoorbeeld artritis.

Meer energie en uithoudingsvermogen: Ook dit is uiteraard een groot voordeel voor sporters maar zeker ook voor mensen met chronische vermoeidheid of andere problemen met energie. Voor sporters is het ook goed te weten dat studies hebben aangetoond dat verlate spierpijn verminderd wat als voordeel heeft dat je makkelijker, sneller en beter aan de volgende training kan beginnen. Dit heeft uiteraard ook weer voordeel op de spiergroei.

Rust en blijdschap: De ervaring is dat veel mensen die echt even een momentje nemen om jezelf 10 tot 15 minuten onder te dompelen in infrarood licht, er blij van worden en ook een onderliggend gevoel van rust krijgen.

Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden er is veel mogelijk, in combinatie met een massage of alleen behandelingen met de infrarood warmte lamp. Geheel naar uw wensen en mogelijkheden.
E-mailen
Bellen