Massage Salon Relax Castle

 Cupping massage

 

 

Cupping is het plaatsen en of het masseren met cups op een geoliede huid.

Cupping is al duizenden jaren oud en heeft zijn oorsprong in de chinese geneeskunde  Doordat er een vacuüm in de cups ontstaat worden afvalstoffen en bloedstagnaties in de spieren naar de oppervlakte getrokken en kunnen blokkades opgeheven worden.
Deze cupping massage is een diepwerkende massage. Het maakt verklevingen los, voert afvalstoffen en vocht af en brengt zuurstofrijk bloed naar stagnerende spieren en de huid. 

Hoe werkt cupping precies?
Als er weefsels door overbelasting of blessure niet goed meer functioneren, ontstaat er vaak een ophoping van afvalstoffen en/of vocht, ook wel blokkades genoemd. Ook treedt er vaak bloedvatvernauwing, verkramping en verkleving op. Dit belemmert het herstel.

Het werkt ookt tegen cellulite en verslapte huid. De behandeling is zeer geschikt voor rug-, schouder- en nekklachten, maar kan dus zeker ook ingezet worden op de billen en benen.


Naar gelang van de klachten kan ik de cups ook laten staan,. U krijgt dan wel rode, blauwe, paarse verkleuringen.  deze trekken weg in een paar uur tot een aantal dagen
Het vast  zetten van de cups  trekt het bloed uit de slagaders naar de haarvaten. Het bloed keert dan via de aderen weer terug en wordt gereinigd en afgevoerd.
De therapeutische gevolgen van de behandeling:
– het stimuleert de bloedcirculatie en de lymfe
– blokkades worden opgeheven
– gifstoffen en afvalstoffen worden afgevoerd
– het verbetert de spierspanning
Door het vacuüm in de cup, worden aan de oppervlakte liggende huid, het onderliggende bindweefsel en spierweefsel omhoog gezogen.
Cupping heeft dus een enorme dieptewerking en zuigt celvocht, inclusief afvalstoffen, toxines, omhoog en tegelijkertijd wordt de bloedsomloop onder de cup flink versterkt. Doordat deze stoffen omhoog gezogen worden, kunnen ze door het lichaam makkelijker afgebroken worden en/of afgevoerd worden.
Na een cupping massage kan je een beurs onaangenaam gevoel hebben. Dit kan de eerste uren en soms dagen aanhouden, maar het geeft uiteindelijk wel een verruimend effect, alsof je na de behandeling losser in je vel zit en dat geeft weer een prettig ontspannen gevoel.

Deze massage is niet geschikt als u bloedverdunners gebruikt.


 
E-mailen
Bellen